INT-LIC-page-header.jpg

LOVE IT CLEAN

 

Love it Clean on panoksemme, ei ainoastaan kotimme, vaan myös ympäristömme puhtaudelle.

Teollisuuden ja kuluttajien jätteet ovat yksi tärkeimmistä ympäristökysymyksistä. Merien tila, maatalous ja elämänlaatumme riippuvat viime kädessä siitä, miten yritykset ja me kuluttajina kohtelemme Maata. Ympäristöjätteet ovat globaali asia, jotka vaativat toimia. Maailmankuulujen siivousbrändien valmistajina myös meillä on vastuu säilyttää planeettamme tuleville sukupolville.

Jatkamme ympäristöjalanjälkemme pienentämistä, jotta Maa olisi jatkossakin siisti paikka. Pidämme tuotteidemme koko elinkaaren ajan - raaka-aineiden hankinnasta hävittämiseen - ympäristökriteerejä keskeisinä mittareina yrityksemme menestykselle - pyrimme samalla parantamaan tuotteidemme erinomaista suorituskykyä entisestään.

Keskitymme kolmeen pääkohtaan, joilla uskomme saavamme aikaan suurimman muutoksen: Tuottamalla kestäviä tuotteita, antamalla materiaaleille toisen elämän ja vähentämällä jätettä.

LIC-KarinOverbeck_FI.jpg

”Talouden kestäväksi tekeminen ei ole sattumaa, vaan suorat seuraukset toimistamme - yrityksinä ja kuluttajina. Voimme olla ylpeitä tähänastisista saavutuksistamme. Kestävät tuotteemme auttavat säästämään jätettä ja tarjoavat samalla erinomaisen suorituskyvyn. Viime vuosina olemme jatkuvasti lisänneet kierrätysmuovin käyttöä muovituotteissamme 15 prosentista yli 40 prosenttiin. Lähes kaikki muovipakkauksemme ovat kierrätettäviä. Mutta meillä on vastuu kehittyä jatkuvasti, ja tehdä muutoksia missä voimme. Siksi perustimme yritysaloitteen Love It Clean, joka ilmentää keskeistä uskoamme, että meillä on vastuu tuleville sukupolville. Tulevina vuosina olemme sitoutuneet kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseen ja olemme allekirjoittaneet Ellen MacArthur -säätiön New Plastics Economy Global Commitment -sitoumuksen, sillä uskomme kestävän kehityksen kannalta vähemmän on enemmän, haluamme jatkaa jätteiden vähentämistä, kestävien pakkausten edistämistä, uuden muovin välttämistä ja keskittyä siihen, mitä parhaiten teemme: laadukkaiden, kestävien tuotteiden luominen."

KARIN OVERBECK
Toimitusjohtaja, Freudenberg Home and Cleaning Solutions GmbH (FHCS)

  

ANNA MATERIAALEILLE TOINEN ELÄMÄ

INT-LIC-heart-shape-no-box.jpg

Kierrätys ja kierrätettävyys ovat keskeisiä tekijöitä, kun pyritään pitämään mahdollisimman paljon raaka-aineita kiertotaloudessa. Kierrätettyä muovia käyttämällä säästämme arvokasta raaka-ainetta, jota ei ehkä muuten käytettäisi uudelleen. Olemme jatkuvasti lisänneet tuotteidemme kierrätysmateriaalin määrää. Nykyään yli 40 % siivoustuotteissamme käytetyistä muoviosista on valmistettu kierrätysmateriaalista. Työskentelemme edelleen uusien tekniikoiden ja menetelmien parissa, jotta muoville saadaan toinen elämä korkealaatuisena Vileda-tuotteena. Kierrätetyn materiaalin käyttö säästää tuhlaukselta. Mutta entä tulevaisuuden tuotteet? Jotta muovi pääsisi kiertotalouteen käytön jälkeen, se on lajiteltava, hajotettava ja kierrätettävä. Mitä puhtaampaa muovi on, sitä parempi se on kierrätysprosessille. Siksi teemme muovipakkauksemme 100 % kierrätettävästä polypropeenista/polyeteenistä.

Aaltopahvipakkauksissa käytämme materiaalia, joka on jopa 100 % kierrätettyä pakkausjätettä.

INT_LIC_page-banner-recycled-PET.jpg

KIERRÄTETTYÄ PET-MUOVIA HARJOISSA: Vuodesta 2005 lähtien harjojemme harjakset on valmistettu kierrätetystä polyesterista, joka on peräisin käytetyistä pulloista. Näin vähennämme uuden raaka-aineen määrää. Lisäksi varmistamme, että harjakset ovat tukevasti ankkuroitu runkoon perinteisiin harjoihin ja harjaksiin verrattuna.
INT_LIC_page-banner_UMT_TURBO_FI.jpg

VÄHENNÄMME JÄTETTÄ JA HAITALLISIA AINEITA

Vähennämme jätteitä aivan alusta alkaen. Mitä se tarkoittaa? Jokaisella uudella innovaatiolla etsimme uusia tapoja vähentää jätteitä ja haitallisia aineita.

Vileda- ja Wettex-sieniliinamme ovat 100 % kompostoituvia ja biohajoavia 8 viikossa - samalla ne ovat pestäviä ja uudelleenkäytettäviä. Valmistamme tuotteemme Ruotsissa selluloosasta ja puuvillasta. 

VÄHENNETTY materiaalien määrää uudelleensuunnittelun ja innovaatioiden avulla | Säästetty 5.000 tonnia CO².
 

Päätimme yrityksessä jo 80-luvulla välttää haitallisten PVC:n pehmittimen käytön kaikissa tuotteissamme.

Pyrimme jatkuvasti minimoimaan käyttämämme pakkausmateriaalin määrän. Olemme omaksuneet kokonaisvaltaisen lähestymistavan, jossa otetaan huomioon pakkausten toiminnallisuus sekä ympäristövaikutukset koko toimitusketjussa. Otamme huomioon uudet, innovatiiviset pakkausmateriaalit, jotka auttavat vähentämään haitallisia ympäristövaikutuksia.

Öko-Tex®-standardi 100 on yksi maailman tunnetuimmista merkeistä tekstiileissä, jotka on testattu haitallisten aineiden varalta. Usein STANDARD 100:lle asetetut rajat ylittävät kansalliset ja kansainväliset vaatimukset. Monet tekstiilejä sisältävät lattiansiivousvälineemme ja liinamme ovat ÖKO-TEX® STANDARD 100 -sertifioituja. Tämä todistaa: Tuotteemme on testattu haitallisten aineiden varalta ja ovat turvallisia ihmisen ekologian kannalta.

Käytämme ainutlaatuista teknologiaa vähentääksemme uusien raaka-aineiden määrää eri harjoissa. Tämä tekee harjan pään kevyemmäksi ja tarjoaa mahdollisuuden säästää muovia. Lisäksi Plastica Seconda Vita on sertifioinut useita tuotteitamme.

LUOMME KESTÄVIÄ TUOTTEITA

Mitä kauemmin käytät kestäviä tuotteitamme, sitä parempi se on ympäristölle. Joka kerta kun käytät tuotteita uudelleen, säästät yhden tuotteen jätekuormasta. Kannustamme asiakkaitamme pitämään ja uudelleen käyttämään Vileda-tuotteitaan, sillä me suunnittelimme ne kestämään.

Pitkäikäiset, kestävät ja pestävät tuotteemme pitävät kotisi ja omantuntosi puhtaana.

Kestävät tuotteemme auttavat vähentämään kertakäyttöisen jätteen määrää. Suurin osa mikrokuituvaihtomopeistamme kestää yli kaksi vuotta, vaikka pesisitkin niitä säännöllisesti koneessa.

Laadukkaat vaihtomoppimme, joissa on tehokkaat mikrokuidut, vähentävät perusteellisen puhdistuksen edellyttämien puhdistusaineiden määrää ja ne poistavat jopa 99 % bakteereista - vain vedellä*.
*Testimenetelmään kuului kaksi kodin yleisintä bakteeria, E. coli ja S. aureus, joita levitettiin puhdistetulle ja desinfioidulle puulattialle ja klinkkerille. Testin teki puolueeton akkredoitu tutkimuslaitos.

INT_LIC_page-banner_recycled-products_FI.jpg

WHATEVER YOU DO WITH VILEDA,
WE HOPE YOU LOVE IT CLEAN.
a brand of FREUDENBERG