FI_Banner_Save_the_bees_2023.jpg

Yhdessä voimme pelastaa pörriäiset!

Vileda tekee yhteistyötä Nordens Arkin kanssa pohjoismaisen mehiläisen suojelemiseksi. Kampanja on esillä myymälöissä kevään ja kesän ajan.
Mehiläisten, perhosten ja muiden pölyttäjähyönteisten tilanne on vakava. Muuttuvat maisemat, ilmastonmuutos ja pula ravinnosta ovat uhka pörriäisille. Yksi ainoa mehiläisyhdyskunta voi pölyttää 3 miljoonaa 
kukkaa joka päivä! Me ihmiset olemme riippuvaisia pienistä puutarhureistamme, sillä 1/3 osa ravinnostamme on pölyttäjähyönteisten varassa. 

Miten voin auttaa?
Voit tehdä pieniä ja helppoja asioita pörriäisten pelastamiseksi;

Ikoner_bred_FI.jpg

  • Istuta pölyttäjäystävällisiä niittykukkia
  • Rakenna hyönteishotelli
  • Valitse luomu

Bee_flower_FI.jpg

Bohusin läänissä Ruotsin länsirannikolla tehdään ainutlaatuista ja tärkeää työtä uhanalaisten eläinten suojelemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Siellä sijaitsee Nordens Ark – voittoa tavoittelematon säätiö, joka pyrkii turvaamaan uhanalaisten eläinten tulevaisuuden. 

Alkuperäinen pohjoismainen mehiläislaji on meille kaikille tärkeä. Se on tumma hunajamehiläislaji, joka aikanaan oli levinnyt koko läntiseen Eurooppaan, mutta on tänä päivänä käytännössä muiden vieraslajien hävittämä tai syrjäyttämä. 
Nordens Ark tekee aktiivisesti työtä erilaisin keinoin ja toimenpi-tein pohjoismaisen mehiläislajin suojelemiseksi.

Vaikka luonnon monimuotoisuutta uhkaavat monet uhat, voimme kääntää negatiivisen suuntauksen. Yhdessä voimme saada takaisin villimmän ja elinvoimaisemman planeetan. Kuva: Erik Edvardsson/Nordens Ark

Banner_blommor_FI.jpg
a brand of FREUDENBERG