INT_Hygiene-concept_top-page-banner.jpg

Enemmän kuin ehkä koskaan ennen, koti on nyt paikka, jossa pitää tuntea olonsa terveeksi ja turvalliseksi. Toivomme, että voit hyvin neljän seinän sisällä ja meistä jokainen tekee kaikkemme ylläpitääksemme hyvinvointiamme. Siivouksen, kestävien tuotteiden ja älykkään tekniikan asiantuntemuksemme avulla poistamme bakteerit ja virukset niiden saastuttamilta pinnoilta. Hävitä vanhat ja virttyneet siivoustapasi sekä -välineesi ja päivitä ne uusilla tekniikoilla, vinkeillä ja välineillä vastaamaan tämän päivän standardeja kodin siivouksessa.

NELJÄN VÄRIN KOODAUSSYSTEEMI

NELJÄN VÄRIN KOODAUSSYSTEEMI

Värikoodauksen ideana on käyttää eri tiloissa ja pinnoilla erivärisiä siivousvälineitä, niin tällöin vältyy siirtämästä ja saastuttamasta pintoja mahdollisilla bakteereilla ja viruksilla.

VÄRIKOODAUS VOIDAAN JAKAA NELJÄÄN KOHTEESEEN (HUOM! Tämä saattaa erota ammattisiivouksen värikoodauksesta)

 

4 Farben.jpg

Jotta tämä järjestelmä toimii, jokaiselle siivousalueelle on määritettävä helposti tunnistettava ja muistettava välineen väri. Tätä hygieenistä värikoodausta voidaan käyttää mihin tahansa siivousvälineeseen mikrokuituliinoista hankaussieniin.

HUOLLA SIIVOUSVÄLINEET OIKEIN

HUOLLA SIIVOUSVÄLINEET OIKEIN

Koska bakteerit ja virukset leviävät erityisen hyvin kosteassa, on erittäin tärkeää, että siivousvälineet huuhdotaan/pestään huolellisesti ja kuivataan ilmavasti jokaisen käytön jälkeen. 

Kaikki Viledan liinat, mopit ja hankaussienet ovat erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä ja ne voi huuhtoa tai pestä 60°C, jotkut liinat jopa korkeammissa lämpötiloissa. Kaikki Viledan liinat ja mopit ovat konepestäviä.

Kestävä siivous ja puhdistus alkaa laadukkaiden ja tarkoituksenmukaisten siivousvälineiden hankinnalla, niiden oikealla käytöllä sekä pesemällä ne koneessa kaikki kerralla. Näin sinulla on puhtaat ja hygieeniset siivousvälineet odottamassa seuraavaa kertaa.
INT_Hygiene-concept_page-banner.jpg

Monet infektiosairaudet leviävät käsien kautta. Siksi on erittäin tärkeää pitää käden puhtaina ja suojata ne.

MAKSIMAALISTA MUKAVUUTTA JA TURVALLISUUTTA

MAKSIMAALISTA MUKAVUUTTA JA TURVALLISUUTTA

Kuinka käsineet auttavat: Kertakäyttöisten käsineiden käyttö siivouksen aikana saa sinut muun muassa tietoisemmaksi siitä mitä teet käsilläsi, niin et todennäköisesti kosketa kasvojasi käsineillä. Tällöin pinnoilta käsineisiisi tarttuvat taudinaiheuttajat eivät todennäköisesti päädy suuhusi tai silmiisi.

Kertakäyttökäsineet ovat paras valinta erityisen likaisia kohteita siivotessa, kuten WC-istuin ja viemäri tai epämiellyttävää likaa poistaessa (oksennus, koiran uloste). Näihin et todellakaan haluaisi koskea paljain käsin!

Kertakäyttökäsineet tulee heittää roskiin käytön jälkeen.

Erityisvinkki: WC:n tai kylpyhuoneen laattalattian desinfiointi sujuu tehokkaasti laittamalla laimennettua desinfiointiainetta Vileda 1-2 Spray heti-valmis-mopin puhdistusainesäiliöön. Mopin avulla pääset helposti desinfioimaan hankalasti tavoitettavat ja bakteereille alttiit alueet esim. wc-istuimen alla.

Käytön jälkeen tyhjennä säiliö, täytä puhtaalla vedellä ja huuhtele desinfiointiaine pois suihkauttamalla suuttimesta vettä.

INT_Hygiene-concept_page-banner_special-tip.jpg

Käytä mopatessa horisontaalista 8-kuviota

Käytä mopatessa horisontaalista 8-kuviota

Jotta kaikki lika saadaan mopatessa mukaan ja vältetään lian jääminen matkan varrelle, liikuta mopia elliptisessä liikkeessä, aivan kuten 8 vaakatasossa.

Tämä menetelmä lievittää myös nivelten rasitusta ja voi estää olkapää- ja selkäkipuja. Puhdistusta vähällä vaivalla! Tämä on hyvä tekniikka myös käsinpyyhinnässä erilaisilla tasoilla.

Header Steam XXL 99,9 .jpg

Bakteerien tappaja

Bakteerien tappaja

Vileda Steam höyrymopeissa ei käytetä mitään kemikaaleja tai puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa lattiaasi, vaan siinä puhdistetaan hygieenisesti kuumalla höyryllä, joka tappaa  99,9% bakteereista. Mikrokuituliina viimeistelee puhdistuksen ja kerää loputkin epäpuhtaudet lattioiltasi. (*Testattu E.Coli bakteereilla)

Oikea siivoustapa - kaikkialla

600_450_top_to_bottom.jpg

Oikea siivoustapa - kaikkialla

Bakteerit rakastavat kosteaa ympäristöä ja ne lisääntyvätkin yllättävissä paikoissa. Missä järjestyksessä siivoat? Ensin lattiat ja sitten hyllyt vai päinvastoin? Hygieniakonseptimme ei säästä vain aikaa, vaan saat myös pidettyä kotisi 99 prosenttisesti bakteerittomana katosta lattiaan. Konseptin ensimmäinen oivallus "ylhäältä alas": aloita katonrajasta, puhdista sitten hyllyt, työtasot, pöydät ja viimeisenä lattia. Vertikaalinen siivousjärjestys.

Erityisvinkit eri kohteille

 

INT_Hygiene-concept_page-banner_colours.jpg

KYLPYHUONE

Käytä eri liinaa wc-istuimen puhdistukseen kuin muiden  kylpyhuoneen pintojen kuten peilin, pesualtaan ja kaakeleiden puhdistukseen.

Pyyhi ovenkahvat, valokytkimet, hanat ja muut kosketuspinnat usein ja säännöllisesti. 

Bakteerit rakastavat märkiä tiloja ja lisääntyvät siellä nopeasti. Tämän estämiseksi pyyhi lattiat ja pinnat kuiviksi erillisillä kuivausliinalla tai lastalla heti suihkun jälkeen.

WC

Siivotessa wc:tä käytä käsineitä suojaukseen. Wc-istuimen huuhtelupainikkessa ja kannessa asuu suuri määrä bakteereja, ja ne leviävät käsiisi helposti.

Nihkeytä vain wc-istuimen puhdistukseen tarkoitettu siivousliina ja puhdista sillä wc-istuin huolellisesti ulkopuolelta. Käytä halutessasi puhdistusainetta.

Puhdista wc-istuin ja sisäosat wc-harjalla ja liinalla. Käytä halutessasi puhdistusaineita.

Kosketuspinnat, joita käytetään usein, tulee puhdistaa useammin  esimerkiksi wc:n huuhtelupainike ja wc-istuimen kansi.

KEITTIÖ

Käytä keittössä kahta eri liinaa: Imukykyinen sieniliina tiskipöydän kuivaamiseen ja mikrokuituliina mm. lieden ja jääkaapinoven puhdistukseen. Näissä tarvitaan mikrokuidun tehoa rasvaisen lian poistoon. 

Huuhtele liinat, hankaussienet ja tiskiharja aina huolella käytön jälkeen ja laita ne kuivumaan ilmavasti.

Puhdista tiskiallas, tiskipöytä, työtasot ja kaappien vetimet säännöllisesti.

Älä unohda roska-astioita! Tarkista siisteys jokaisen tyhjennyksen yhteydessä ja pese tarvittaessa.

Pese liinat pesukoneessa säännöllisesti 60°C, älä käytä huuhteluainetta.

Tiskiharjan voi pestä tiskikoneessa.

TYÖHUONE/KOTITOIMISTO

Nykytilanteessa yhä enemmän ihmisiä työskentelee kotona etänä. On tilanne tilapäinen tai pitkäaikainen, niin bakteerit viihtyvät pinnoilla, joihin kosket kuten puhelin, näppäimistö, hiiri ja työpöytä.

Käytä erillistä, mielellään mikrokuituista siivousliinaa, joilla puhdistat vain tietokonetta, puhelinta ja muita elektronisia työskentelyvälineitäisi.

Poista murut ja karkea lika huolellisesti tietokoneesi tai kannettavan näppäimistöltä pölynimurilla. Pyyhi raot varovasti vanupuikolla tai hammasharjalla.

Puhdista hiiri ja näppäimistö nihkeällä mikrokuituliinalla. Poista pinttynyt lika kevyesti hankaamalla.

Poista hellävaraisesti pyyhkimällä nihkeällä, pehmeällä ja puhtaalla mikrokuituliinalla pöly ja sormenjäljet näytöstä ja muualta tietokoneestasi.

Vinkki: Puhdista näyttö ja näppäimistö todella varoen, koska herkkä laitteisto voi vaurioitua helposti.

  
a brand of FREUDENBERG